Från crop circles till snopp-snirklar

snirklar

Det är dags att sammanfatta vintern 2015-16. Slutet på vintern sammanfaller numera med Mellon. Kent rasar ut i reklamkostym. Frans äntrar med t-shirt. Eller som Jocke Berg utryckte det: ”Jag fuskade med mina svar. Den svarta kostymen ska av”.

Fuskade gjorde också Volkswagen med sina dieselutsläpp. Men inte åkte den vita sponsorkostymen av hos skidlandslaget som varvade reklamfilmer med turer i fuskbilarna med filmer där de flippade hamburgare åt McDonalds. Nu är frågan vem som är mest besviken över leveranserna: sponsorerna eller skidlandslaget?

Mellan 500 före och 500 år efter kristus skapade nascaindianerna ett stort antal figurer, geoglyfter, som bara kan ses från himlen i ett ökenområde på 450 kvadratmeter nära den peruanska kusten. Den största geoglyfen består av en pelikan som är 285 meter lång.

Sedan 2000-talet har antalet formationer i sädesfält, så kallade crop circles, blivit allt fler och allt mer avancerade . Mönstren hamnade på omslaget till rockbandet Led Zeppelins samlingsalbum inspirerade till sci-fi-rysaren Signs 2002.

Under vintern har vi jobbat i fatt i Sverige med flera kanske ännu inte så avancerade i snö utsnirklade snoppbilder.  När Göteborgs kommun lät skotta bort den blåglula motsvarighet till peruansk geoglyf eller engelsk crop circle, blev det en världsnyhet som satt den svenska snösnoppen på världskartan.

Om ni nu trodde att inget annat än flyktingfrågan har varit på tapeten under de senaste tre månaderna.

 

Skriv en kommentar

Din e-pstadress kommer aldrig att delas eller publiceras. Tvingande fält är märkta *