Tre långa_ _ _Tre korta…

Stepping Outkort
Nattjoggar. Alla har pannlampa som nåt jäkla missing people. Känner mig lost. 

lång
Vi kommer till tredje avsnittet i följetången Hål som fascinerar. I det första avsnittet
Manhål fick vi följa den manliga huvudpersonens bryderier om vilket hål han skulle uppgå i fram till den spännande upplösningen där mannen mot slutet öppnade ett brunnslock och försvann ur handlingen. I det andra avsnittet chockerade vetenskapen världen med ett Svart hål där inte bara en man utan hela världsalltet kunde dras ner i ett slags kaninhål där händelserna blev än mer kryptiska än i Alice underlandet. I det kommande avsnittet Slukhålet lamslås samhällen när pressen rapporterar om gator som plötsligt öppnar sig och hus som rasar in i jorden inre. Det är inte selfie som är årets ord. Det är slukhål.

kort
Fyråringen, nyanländ till födelsedagskalaset:
”Vilket tema har ni?”
”Hmmm….ehhh….jo, vi kör mello-pannkakstårta-starwars-ballong-tema. Kan det funka?”


P1070670 (2)lång

Meta. Diskussionen om diskussionen. Spelet på läktaren av dem som aldrig ser fotboll än mindre spelar. De riskfria åsikterna levererade av sociala medier med DN Kultur som allfarväg. Meta. Traditionellt skvaller upphöjd till akademisk nivå. Beviset på att ett samhälle har välstånd nog för en annan agenda än nästa skörd. Meta. Hur kunde det bli så? Vi ville bara gå och fiska.

lång (men inte tjock)
Varför omger sig joggingsmidiga Björn Ulvaeus av stora breda män med hästsvans såsom Christer Sturmark och Mattias Hansson? Varför klippte Anders Borg hästsvansen samtidigt som Björn Ulvaeus, sponsrad av Mastercard, propagerar i debattinlägg  för ett kontantlöst samhälle. Det kan man fundera på. Också.

kort
Det var inte missing people. Det var military training. När blir pannlampa årets julklapp?

Skriv en kommentar

Din e-pstadress kommer aldrig att delas eller publiceras. Tvingande fält är märkta *